Domaine du Meix-Foulot
Frankrig
Domaine du Meix Foulot befinder sig på nedre skråninger af bakkerne, der huser ruinerne af Château de Montaigu, der var en af de sidste bastioner for fortidens hertuger af Bourgogne. Domaine du Meix Foulot har været familieejet i mere end to hundrede år. Det var den nuværende ejer, Agnes Dewé de Launays oldefar, der skabte Mercurey appellationen i 1923. Domaine du Meix Foulots omdømme blev for alvor cementeret Agnes far, Paul de Launay , der skabte domainets stil og omdømme i 1956.
Fra en beskeden størrelse , er Domaine du Meix Foulot vokset til de nuværende ca. 20 hektar. Domainet har altid stræbt efter kvalitet og ægthed. Paul de Launay var uden tvivl den første i Mercurey, der bevidst arbejde med at sænke høstudbytterne, for at opnå maksimal koncentration i vinene.
I 1996 efter endt studieophold i USA , overtog Agnes Dewé de Launay driften af familie domainet. Under Agnes ledelse, er der bygget nye kældre til vinifikationen, og ejendommen er perfektioneret fra A-Z.
Markerne drives med stor respekt for naturen, efter den nær økologiske "lutte raisonné" metode. Druerne håndsorteres, og gæres på den naturlige gær, med op til 30 dages maceration på drueskindet for at sikre vine med farve, stof og intensitet og ikke mindst et stærkt terroir udtryk.
De unge vine fadlagres helt eller delvist, afhængig af årgangen. Som noget usædvanligt foretrækker Domaine du Meix Foulot, at flaskelagre sine vine en kort årrække inden de frigives til salg.