Ben Glaetzer
Australien
Ben Glaetzer blev bogstaveligt talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…)
Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at time høsttidspunktet minutiøst og vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede. Egetræ bruges på intelligent vis, og lagringen finder altid sted i finporet eg af højeste klasse.
Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af Heartland Winery, som fremstiller seriøst flotte ”value-for-money” vine på druer fra Langhorne Creek.
Alle Glaetzer vinene er fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley. Wallace er lavet på 84 % Shiraz og 16 % Grenache. Bishop er fremstillet af 100 % Shiraz. Anaperenna fremstilles af 75 % Syrah og 25 % Cabernet Sauvignon. Flagskibet Amon-Ra er 100% Shiraz fra vinstokke, der er op til 120 år gamle!!